brightsides

lite bättre än alla andra

Såå klockren!

Kategori: 24/7

Sjukligt beteende?

Kategori: 24/7

sport. jag är kass på det mesta inom idrott. förutom på konstiga sporter som min bror tror att jag kan vara riktigt grym på. konstiga sporter enligt honom är t.ex. golf och bowling.
det finns bara en liten hake eller vad man ska kalla det...jag blir hatisk när det gäller sport.

fotboll är ett utmärkt exempel.
om domaren dömer som om han blivit tappad i golvet som liten, hatar jag. blir någon av "mina" spelare oschyst eller orättvist behandlad på plan, hatar jag. gör motståndarlaget ett mål som de inte förtjänar, hatar jag.
blir även väldigt hatisk och svensk vid stora mästerskap. faller Susanna Kallur i ett lopp så blir hon fälld. vinner någon över Alshammar är den vinnande damen dopad. så håller det på. det kvittar som sagt om det är en svensk superstjärna i ett OS eller om det är bror min som spelar b-lagsmatch. jag blir hatisk när det inte går "min" väg.

jag tror inte att detta är ett normalt beteende. egentligen. jag blir så upprörd och hatisk att jag kan lämna idrottsplatsen eller stänga av TV:n. något som fortfarande efter många år gör mig hatisk är när Anders Svensson gjorde sin snurrfint mot Senegal och missar. jag hävdar fortfarande att senegaleserna antingen flyttat målet eller tacklade Svensson så att det borde ha blivit straffläggning för Sverige. jag kan inte se klippet på youtube utan att hatet infinner sig i mitt blod.

tar jag sport och idrott på för stort allvar? ehm...ja.
måste bara påpeka att det är mina åsikter - finns alltså inga belägg för att Kallur blev fälld, simmartjejen var dopad eller att fotbollsmålet var flyttat.

Perfekt lördag

Kategori: 24/7

idag är en riktigt bra dag.
började bra med att gratis-parkeringsruta var ledig på baksidan av mitt hus som jag kunde flytta bilen till från en betalparkering.
sen blev det lite softande i soffan med TV. fick för mig att dra ner en runda på stan. möter Jane och Mia och deras gossar som erbjöd fikasällskap. köpte ett par underbara hörlurar för halva priset. fikade i Norra Promenaden med ovan nämnda samt Johanna i solskenet. hem för lite dammsugning och dusch. väntar just nu på att Cornelia ska komma hit. ikväll blir det sushi, Ben & Jerry's och film. kan inte mycket bättre! som pricken över i:et doftar jag hallon.


Sommar i sinnet

Kategori: 24/7

idag är det verkligen sommar i sinnet trots att det faktiskt ha trillat ner snöflingor här framåt kväll.
imagine härligt sommarhäng på valfri gräsmatta med partyplädar, härligt sällskap, skön musik, sommarbruna ben och kalla öl. och grillat såklart. gärna en fotboll i sällskapet också. så underbart! jag längtar verkligen!

Lite solsken. Lite värme. Lite vår.

Kategori: Pics


och så lite karibienfärger inomhus. det gör mig glad.

Pysslig söndag

Kategori: 24/7

har en del projekt på gång idag. det största är såklart minst roligt.
var hemma hos föräldrarna igår och rotade fram ett par saker som jag ville ha i mitt lilla hem. det är bra med föräldrars gömmor, där finns alltid en massa fina och fula grejer som är gratis haha.

dagens projekt är alltså följande:
- storstädning av lägenheten
- hänga upp nya gardiner
- svara på 20 frågor - skriftligt - inför kommande medarbetarsamtal
- sortera och arkivera viktiga papper
- fixa med deklarationen

de två sista punkterna känns sjukt vuxna. det där med viktiga papper in i pärmar och så vidare är sjukt tråkigt. men för att det ska bli lite lugnt inne i skallen på mig så måste det göras.
först ska jag dock inta frukost! ananrs klarar jag inte dagen...

I inredningstankar

Kategori: 24/7

har precis planterat om mina krukväxter då jorden i krukorna var kiss kass utedass-dålig.
var bortom Blomsterhuset Europa och inhandlade större innerkrukor och jord. nu ser det dock lite halvtråkigt ut med terracottafärgade plastkrukor i fönstrena istället för fina ytterkrukor. min ekonomi tillåter tyvärr inte att jag köper nya ytterkrukor...

är så sjukt inspirerad av våren (antar jag) när det gäller piffande i hemmet. ja, egentligen allt piffande och pysslande...någon som har tips om inredningsbloggar? eller inredningstips?

jag vill att det ska kännas ombonat utan att ha för mycket pryttlar att damma. damma är det värsta jag vet i städväg!

ge mig tips!


UPDATE:
pyntade till krukorna med presentpapper. satte det bara runt om krukan och det blev så fint så!
två turkosa i köket och en lime med vita prickar i vardagsrummet. lite vår och karibien in i mitt hem.
i like it

Såndag 7-1

Kategori: 24/7

är inne i en sådär halvt mörkgrå period.
inte alls roligt. allt känns kasst och det enda jag vill är att det ska sluta kännas så.
pengar bekymrar. bilen, den där ensamheten med mera. det finns så mycket jag vill, men det är bara tungt alltihopa.

får hoppas att kroppen ställer in sig på sommartid - den har inte gjort det efter en vecka ens! hoppas på att solen skiner i kombination med klarblå himmel. och såklart att denna låååånga veckan snabbt flyter på utan oförutsägbara hinder.