brightsides

lite bättre än alla andra

2011-02-24

Kategori: 24/7

en viktig dag i mitt liv.
kl. 17:00 intog jag Old Fenix Tattoo i Tomelilla sällskapad av bästa Jane.
ja, jag är numera tatuerad. jag fullkomligt älskar min tatuering!!!

eftersom jag har en otroligt låg smärttröskel har jag varit sugen på att tatuera mig, men aldrig gjort något åt det. nu har jag gjort slag i saken. en herre vid namn Patrik tog hand om mig. han trodde att jag hade fler tattoos för jag var så lugn, han blev lite chockad faktiskt.
ja förresten, det är en text som numera pryder min nedre vad. hade tänkt att jag ville ha den i times new roman eller arial, men mr tattoo meddelade att det inte kom till att bli snyggt. så han hade gjort en skitfin textstil. awesome! turbonegro i högtalarna, mr tattoo som sjöng med och dansade lite, smärta som brände men var precis vad jag behövde. riktigt jävla underbart!!!

(jaa...jag är redan på nästa)

Din sjuke jävel!

Kategori: 24/7

efter hedeskogarundan har jag fortfarande inte fått upp värmen. and it sucks.
note to self: ta på underställ nästa gång det blir en tvåtimmarspromenad och det blåser småspik.

...tänk att ha en onepiece!
jag har en märklig hatkärlek till detta klädesplagg. jag inbillar mig i alla fall just ikväll att jag hade blivit varm om jag bara hade haft en onepiece. så skulle jag myst omkring i den heeeela kvällen i min ensamhet och kollat på big brother.

(jane, jag vet att du tänker "din sjuke jävel" därav rubriken)

Monday 01

Kategori: 24/7

helgen blev grym. på ett bra sätt.
utgång med bästa jane och det var fantastiskt! förfesten var alldeles lagom, det spelade bra musik på litemer och det var inte bara dinosaurier ute. som lök på laxen avslutade vi med kebab hos rayan. jag hade längtat efter kebab därifrån i fyra dagar!!! vid fyrasnåret cyklade jag hem och somnade gott.

under kvällen meddelade jag en person att min bästa foo fighters-låt var förstörd, via sms. något som tydligen gnagde lite grann så det krävdes en förklaring.
hoppas det gnager lite till!

feels so good being bad!

Dag 45 - Ett sista ögonblick

Kategori: 45 dagar i mitt liv

när jag var liten, jag var fem år, satt jag och far och pratade om döden på kvällen innan jag skulle lägga mig. rätt som det var blev jönsson, vår ena hund, helt konstig. han kunde inte resa sig och låg bara under köksbordet och dregglade. efter ett par timmar dog han. det var ett sista ögonblick för mig.

Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?

Kategori: 45 dagar i mitt liv


Nyår 09/10                                   Nyår 10/11

enligt bilderna har jag fått längre och mörkare hår. fått lite smalare ansikte och mindre dubbelhaka.
sånt som inte syns på bilderna som förändrats är att jag blivit mer "nu-kör-vi-och-skiter-det-sig-får-det vara-så". jag har lärt mig att våga mer. på ett positivt sätt.

 

 

Dag 43 – Ditt favoritplagg

Kategori: 45 dagar i mitt liv

mina adidashoodies. mina äldsta replayjeans som är mer hål än tyg. mina jeansshorts. min svarta kjol. min flanellskjorta. mina mjukisar. mina t-shirts från HM. mina bandt-shirts.

alla dessa kläder är mina favoriter.

Flaks

Kategori: 24/7

tog en tur på stan igår för att inhandla födelsedagspresenter till bror min. fick tag i vad jag skulle ha så nu har jag två ypperligt bra presenter till honom.
gick in om i en skoaffär för att se om det fanns svarta ballerina i min storlek (som såklart alltid är slut framåt vårkanten). jo minsann, 41:orna fanns och satt som gjutna. såå...nya ballerina - check!
i jakten på presenter gick jag in om team sporta. på ett reaställ hängde en svart adidashoodie. min storlek. halva priset. ett sign som jag säger! såå...svart adidashoodie - check!

ibland ska man ha lite shoppingtur.

Dag 42 – Din favorittid på året

Kategori: 45 dagar i mitt liv

har funderat och jag kommer inte på någon särskild favorittid på året. våren har sin tjusning även om jag hatar när alla nykära par snuttar med varandra offentligt. det är ren avundsjuka, jag vet.
sommaren är fin, synd bara att den oftast brukar vara regnig när jag faktiskt har semester.
hösten kan vara mysig på sitt sätt även om det blir sjukt kallt, rått och mörkt. höstdeppen ska vi inte snacka om. den där höstdeppen som ändras till vinterdepp när snön faller. visst blir det lite ljusare, men snön tar fan aldrig slut.

äsch. jag gillar när det blir ljusare ute och man kan knalla runt utomhus utan jacka. eller i bara shorts och linne.

Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar

Kategori: 45 dagar i mitt liv

har aldrig skrivit ett brev till mina föräldrar någon gång. klart att de fick x antal teckningar och sånt när jag var liten, men jag tror inte att de fått ett riktigt brev någon gång. hade inte tänkt att författa ett här där de aldrig läser. vad jag ska göra är däremot att dela med mig av några grejer som skulle stått i brevet.

jag hade tackar för all hjälp och allt stöd de gett mig samt för mina goda uppfostran jag fått som är väl kryddad med gammalt hederligt folkavitt. jag hade berättat hur mycket de faktiskt betyder och att de gjort ett bra jobb som föräldrar till mig och min bror. tackat för de värderingar de gett mig genom att vara just de, de är.
en hel massa tack hade det blivit.

Dag 40 – Vad har du sug efter?

Kategori: 45 dagar i mitt liv

yes! äntligen en lätt!
just ikväll är jag sugen på godis!!! rätt så längesen jag faktiskt hade ett sug efter det.
även mat, öl, film och filmsällskap ligger på min jag-har-sug-efter-ikväll-lista. och det mesta fixar sig. jag ska snart fixa maten och ölen ligger på kylning. filmer har jag massor i hyllan, det stora problemet är att jag inte vet vilken jag vill se...och filmsällskap fattas också. tror ändå att det blir en bra kväll.

Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?

Kategori: 45 dagar i mitt liv

jag är jag och det är tur att det inte finns någon annan som är exakt som jag. för det är svårt att vara så bra som jag är. för jag är ju faktiskt lite bättre än alla andra.

inte för att jag har jättehöga tankar om mig själv, men jag är fantastiskt bra! det är konstigt att det är så få bara som verkligen har insett det.

Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig

Kategori: 45 dagar i mitt liv


lycklig och lycklig...mår väldigt bra när jag har fina tulpaner i mitt hem!

Radioreklam

Kategori: 24/7

"Du är Lotta Cronvall,du bor i Ystad...jobbar med barn, har den bästa Jane i ditt liv, är gudmor till hennes son. Du gillar utgångar, dricker rödvin och gillar Converse. Du vill resa till solen, cruisa genom USA. Du ska se Foo Fighters, du gillar the awesome Hives...(lägg nu till bakgrundmusik på detta)...Du vill vara ekonomiskt oberoende inom kort, du vill bli Mrs Arson...och det bör du bli..för det har du FÖRTJÄNAT!"


(TACK Jane!)

Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?

Kategori: 45 dagar i mitt liv

kort och koncist: jag har inte en jävla aning.

Dag 36 - Det här upprör mig

Kategori: 45 dagar i mitt liv

just nu är jag mest upprörd över hur dagens barn uppför sig. var har barnuppfostran tagit vägen? är det vi vuxna i skolans värld som ska ge ungarna det "folkavitt" de behöver?! för det är det inte!!!
det är föräldrarnas uppgift att ge sina barn en bra grund att stå på i sociala sammanhang. det är föräldrarna som ska lära sina barn att visa hänsyn och respekt för andra individer - både andra barn och vuxna! respekt är visserligen något man ska förtjäna...men ni förstår hur jag menar.

dagens barn säger precis vad som faller dem in och beter sig på ett sätt som skrämmer mig. att lyda en vuxen finns inte i dagens samhälle känns det som. och det är också skrämmande.
jag förstår inte att alla barn måste vara kungar eller drottningar. för enligt dem själva så kretsar universum runt just dem - de är universums mittpunkt! ego på ett jävligt såligt sätt.
för fan föräldrar! våga vara vuxna gentemot era barn - inte bara vara kompisar med era ungar!

Dag 35 – Smeknamn du har och varför

Kategori: 45 dagar i mitt liv

jag har alltid kallats Lottikan av min faster (kanske även mina föräldrar och övrig släkt när jag var liten..?). tror inte att det finns något bra svar på varför. för att det låter gulligt kanske?

Totten kallas jag av Carola som jag pluggade på lärarutbildningen med. antagligen inte någon särskild anledning till det heller.

Ragnhild kallas jag av min käre broder. DET finns det en anledning till! jag kallar honom för Svante för att det är ett töntigt namn. och han kallar mig för Ragnhild för det var det fulaste kvinnonamnet han kunde komma på.

Lotta är ju inte lönt att göra något smeknamn av direkt, det är kort och koncist precis som det är. det är klart att jag alltid har kallas Lotta-Potta, men det ingår liksom. inget jag kallar smeknamn det heller.

Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har

Kategori: 45 dagar i mitt liv

det är underbart, men samtidigt precis tvärtom, att ha planer, drömmar och mål en masse.

jag drömmer om att åka på minst en riktig långresa i mitt lov. till detta fattas i nuläget pengar och resesällskap. denna resa vill jag ska genomföras innan jag har uppfyllt en annan dröm om att skaffa familj och hus.
resa är något som jag verkligen vill göra! men jag är feg och antagligen vill jag det inte såå mycket eftersom jag hellre unnar mig "småsaker" än att lägga undan de pengarna till en resa.

backpacka i asien och australien och där samt att bila genom USA kust till kust är två längre resor jag drömmer om. tänk...

Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?

Kategori: 45 dagar i mitt liv

hmm...yterligare en klurig en.
kommer inte på någon särskild person jag skulle vilja byta med sådär på rak arm.
eller jo!
Nikolaus Arson i The Hives! tänk att få röja så på scen, vara så het, tjäna så mycket pengar på något awesome, vara grym på gitarr...det hade varit coolt!

och hade inte det funkat hade jag valt att byta med hans fru. moahahaha.

Dag 32 – Ett foto på dig och din familj

Kategori: 45 dagar i mitt liv

jag har gått igenom varenda litet skrymsle i min dator och externa hårddisk. och jag har inte ett enda foto på mig och min familj. jag vet att mor och far har ett hemma hos sig från när vi var på teneriffa för åtta år sen. någon annan som har ett kort på min familj?

Dag 31 - Mina ambitioner

Kategori: 45 dagar i mitt liv

ambitioner? kan man säga att det är lite som mina mål? vi kör på något sånt. (enligt kusin Anna är det en önslan om personlig framgång).

- att jag ska må bra. och att mina nära också ska göra det såklart.
- att jag ska trivas på mitt jobb.
- att jag ska våga tatuera mig.
- att jag ska sluta älta grejer som ändå inte går att göra något åt.

Dag 30 - Det här saknar jag

Kategori: 45 dagar i mitt liv

jag saknar en massa, massa saker. det som känns mest saknat just nu är någon som håller om mig. varje dag. eller...kan man verkligen säga att man saknar något man aldrig haft?
jag har i alla fall ett stort behov (och har haft ett bra tag) av att bli omhållen. närhet helt enkelt. någon att dela vardagen med. någon att dela med! där har vi det! kärlek.
jag behöver en man. snarast.

(jag saknar även: värme, bossner, ljusa sommarkvällar, utgångar som faktiskt är roliga, att släppa kontrollen...)

Lisbeth Salander?

Kategori: 24/7

känner mig som en datahacker. sitter i köket med två datorer igång. bara joltcolan och ciggen som fattas. ska redigera en film till jobbet och håller just nu tummarna för att det ska fungera!
och på min egna dator surfar jag runt som vanligt.

det ser nog roligt ut om man kommer in i köket mitt just nu. som sagt, det är bara joltcolan och ciggen som fattas. för den odiskade disken fyller vasken.