brightsides

lite bättre än alla andra

Orutinerat

Kategori: 24/7

hela veckan har jag sett framemot fredagskvällen. enbart för att det då var dags att plocka fram adventsljusstakarna och stjärnor. har tre stora fönster i min lägenhet och totalt brukar jag ha tre ljusstakar och en stjärna. resultat av kvällens pyntning? två kassa ljusstakar (en reservare som tur är) med glapp i sladden så de lyser inte. samt en styck trasig glödlampa i min stjärna. en jävla tur att jag hade extra ljusstakar annars hade jag blivit lite lite lite arg. tosig på ren skånska.

mission of tomorrow är alltså att inhandla en lampa till stjärnan.

One year ago

Kategori: 24/7

för ett år sen hoppade mitt hjärta till. på ett bra sätt. det fortsatte att hoppa ett tag, sen gick det över. efter ytterligare en tid började det hoppa igen. det gick också över. tyvärr.

det här hoppandet har i alla fall gjort att jag hittat mig själv lite mer än vad jag hade gjort innan. och det är ju bra!

15 - en låt som beskriver mig

Kategori: En månads musik

nu får ni hjälpa till!
det är alltid lättare att beskriva någon annan än sig själv. så kom igen. vilken av alla världens låtar beskriver mig bäst?

enda förslaget: Foo Fighters - The pretender

Note to self

Kategori: 24/7

skaffa en radio till sovrummet!

har på sista tiden haft fruktansvärt svårt att somna på kvällarna. jag är inte trött helt enkelt. men musik brukar hjälpa och gör oftast att jag kan knoppa in utan större problem.

14 – en låt som ingen tror att du skulle älska

Kategori: En månads musik

denna var konstig. väldigt konstig. men va faan.
jag lägger upp en låt som jag verkligen gillar!
och. jag tror att det kanske kan förvåna några, men inte några andra.


Kal P Dal - Jonnie

13 - en låt som är guilty pleasure

Kategori: En månads musik


The Refreshments - Miss you miss Belinda
guilty pleasure. big time.

Attans

Kategori: 24/7

det räcker att jag hör någon berätta om sin nya tatuering eller att någon har bokat tid så spritter det i kroppen på mig. jag vill också tatuera mig!
återigen. det kommer inte sluta bra (?) för min hud. den kommer så småningom bli helt full av bläckpynt. eller kanske inte hela huden. men stora delar.

tror jag har sagt det innan...men jag har säkert varit dansk hårdrockare med mängder av tatueringar i ett tidigare liv! jag borde känt någon grym tatuerare som kunde gaddat mig när andan föll på. eller kanske inte när jag tänker efter...

12 - en låt av ett band jag hatar

Kategori: En månads musik

säger som kusin Anna - hata är ett starkt ord.
men detta är fan plågeri att lyssna på!
Thorleifs - Gråt inga tårar.


Detta beror mycket på sångaren. Katta som jag jobbade med för hundra år sen förklarade väldigt fint varför han låter som han gör: "han har klämt dem i dörren innan han började sjunga"

11 - en låt med mitt favoritband

Kategori: En månads musik


Foo Fighters - Walk
ett av mina favoritband tack vare min kära vän Jane.

andra övergrymma band som också är väl värda att nämna är bland annat:
Volbeat
The Hives
AC/DC
Metallica
Nirvana
Kent
Creedence Clearwater Revival

några av dessa har jag sett live. andra vill jag se. några vill jag bara lyssna på när jag är på ett visst humör. några funkar alltid. jag gillar musik helt enkelt!

Paus

Kategori: 24/7

ska dra norrut ett par dagar och därför kommer musiklistan att vara pausad under de dagarna. är tillbaka med musiken på söndag eller måndag. det beror på hur trött jag är.

10 - en låt jag kan somna till

Kategori: En månads musik

här blir det ingen musik. för grejen är den att jag kan somna till i stort sett all musik. kanske inte dansband á la Thorleifs, men allt ifrån death metal till klassiskt funkar.
att ha musik till när jag ska somna är något av det skönaste jag vet! radio eller egenvald musik spelar ingen roll, bara det är musik och inte en massa snack. det är precis som att hela kroppen slappnar av mycket snabbare...

far gillar också att ha musik på i bakgrunden. eller han gjorde det när jag var liten i alla fall. arv i rakt nedstigande led? bror min gillar också det.

9 - en låt jag kan dansa till

Kategori: En månads musik

jag kan dansa till allt. eller nästan i alla fall. är det utgång lockar alltid timbuktus musik mig till dansgolvet. och lady gagas. och rock. och black eyed peas. och robyn. därför blir det.....


Robyn - Dancing on my own

8 - en låt jag kan hela texten till

Kategori: En månads musik

kan faktiskt texten till en hel del låtar. tyvärr står det helt stilla i huvudet just nu. fan.
men. denna kan jag! halvt otippat, men ändå inte.
AC/DC - You shook me all night long

Day 7 - en låt som påminner mig om ett speciellt tillfälle

Kategori: En månads musikKings of Leon - Sex on fire
juldagen 2010. utanför tomelilla. ensam i bilen med hög musik. solnedgång. snötäckt landskap. jag har aldrig känt mig så fri! tror bestämt att jag har bloggat om det också...

Day 6 - en låt som påminner mig om ett ställe

Kategori: 24/7


Turbonegro - City of Satan
denna påminner mig om Old Fenix Tatto-studion i Tomelilla. jag gjorde min första tatuering där den 24 februari i år och ur högtalarna strömmade Turbonegro. bland annat denna låt såklart. tatueraren sjöng med till denna och dansade lite. när jag hör den är jag tillbaka på britsen i tatuerarstudion. and i like it!

Day 5 - en låt som påminner mig om någon

Kategori: En månads musik

denna är skitsvår! den låten som ploppar upp först i hjärnan är Wheels med Foo Fighters. men att säga att den påminner om någon...ptjaa...kanske inte. men jo, kanske gör den det ändå. jag förknippar låten med någon. och det vill jag inte. och det är inte riktigt samma (inbillar jag mig).

därför får det bli den andra låten som ploppade upp i skallen på mig. men vilken är det?! fan. det får bli Wheels ändå.denna skulle kommit upp igårkväll, men varken internet eller dator ville samarbeta. "dagens" låt kommer under dagen.

Day 4 - en låt som gör mig ledsen

Kategori: En månads musik


detta är en väldigt fin låt. men. jag blir alltid så ledsen att tårarna trillar när jag lyssnar på den.
senast var i fredags. jag och kusin ida önskade vars en låt i musikakuten på torget. medan vi väntade på att våra låtar skulle spelas så tog vi en fika på EHs uteservering. då spelades denna låten. precis när vi satt oss. vi tittade på varandra och började storböla båda två. vi tänkte på samma person och det gjorde ont i hjärtat samtidigt är jag glad att det var en av kusinerna jag var där med och inte någon annan.

Day 3 - en låt som gör mig glad

Kategori: En månads musik


Familjen - Det snurrar i min skalle.
skönt beat. har haft roligt till den.
en gladlåt helt enkelt.

Day 2 - hatlåt

Kategori: En månads musik


Christina Aguilera - Beautiful.
jag gillar den inte alls! never have, never will.
varför vet jag inte.